Draga Mea Prietenă,

Calitatea existenței tale poate fi direct proporțională cu sănătatea minții tale.

O minte sănătoasă te ajută să atragi în viața ta fericirea, prosperitatea și iubirea.

Existența personalității noastre pe Pământ este Unică. Tu ești o Femeie unică.
Suntem create din aceeași sămânța, iar unicitatea ne scoate în evidență particularitățile.


Responsabilitatea nostră este să avem grijă să ne menținem sănătatea mentală, fizică și emoțională pe o perioadă cât mai lungă de timp.


Problemele de orice fel ne afectează sănătatea, de aceea este bine să acționăm imediat, ca să putem înlătura factorii negativi.


Studiile făcute în acest sens au demonstrat că modul pozitiv de-a gândi și simți, este cheia către o existența remarcabilă. Neville G., autorul curentului Noua gândire, spune că:

Prin capacitatea de a gândi și de a simți, tu poți controla întreaga creație.


Tu ești o minunăție de creație și îți poți controla emoțiile, mintea, acțiunile, astfel încât să fii exact așa cum vrei tu să fii, în conformitate cu structura fondului Divin din care facem parte.


O minte sănătoasă, deschisă, permite entuziasmului să se manifeste in viața ta și este un magnet uimitor de puternic, cu care atragi fericirea, prosperitatea și iubirea.


Gândurile pozitive sunt pâinea noastră cea de toate zilele, care aduc o porție de hrană sănătoasă, consistentă pentru mintea ta.


Intenția de la care a luat formă un gând, te încadrează pe o cale. Ai grijă ce intenții ai, atunci când îți propui să acționezi!


Dacă rezultatele tale nu sunt cele dorite, autoobservă-ți gândurile.


Rezultatele nedorite sunt echivalentul unei minți dezorganizate. Neavând un scop bine definit, vom acționa la întâmplare și nu vom putea ajunge la destinația dorită.


De ce avem o minte dezorganizată?
Pentru că avem foarte multe blocaje, care ne pun piedici pe drumul împlinirii.

Cum să ne depășim blocajele mentale?


Psihoterapeutul Vikram Patel spune că, una dintre cauzele primordiale ale îmbolnavirii oamenilor din lume, este o minte nesănătoasă.                                                                                    Îmbolnăvirea este alarma care îți dă semnalul că mintea ta are nevoie de atenție pentru a o readuce în condiția sa bună de funcționare.


Nu trata cu superficialitate problemele tale! Tratează-te cu interes încă din prima clipă în care ai observat un dezechilibru la orice nivel. Cu cât lași timpul să treacă mai mult, cu atât problemele tale se vor agrava.


Am văzut acum ceva timp un filmuleț al unui călugăr budist, care spunea că mintea noastră  “vorbește” în permanență și a asociat mintea cu o maimuță.  Spunea că mintea este ca o maimuță…:))  Dacă nu o controlăm “va vorbi”  neîncetat despre orice aspect, mai ales despre cele negative: despre greșeli, defecte, inexistența resurselor etc.


Mintea ne “teleportează” în trecut, în viitor și de aceea, nu trăim în prezent. Însă, dacă îi oferim comenzi blânde minții noastre, o putem educa, pentru a genera cât mai multe gânduri pozitive.


Este foarte important să îi oferim comenzi blânde minții, pentru a ne autoeduca eficient, ca să reușim să pășim pe drumul spre succes.


Un obicei care merită implementat este:

Obiceiul 1 - Oferirea unor comenzi blânde minții noastre

Exemple:

"Te rog, concentrează-te pe respirație! Te rog, oferă-mi idei creative de soluționare ale problemelor! Te rog, simte bătăile inimii! Te rog, concentrează-te pe fericirea momentului de acum și aici! Te rog, fii deschisă spre noutatea aceastei clipe!"

De ce avem nevoie de astfel de comenzi?


Se întâmplă să ne construim povești care n-au legătură 100% cu realitatea, iar din această cauză să luăm decizii proaste. Percepem lumea prin prispa unui cadru propriu. Acest cadru a fost construit de invataturile din experiențele traite, iar acestea nu redau realitatea în mod profund. Cadrul propriu prin care noi percepem lumea, nu este mereu clar.


De aceea, dacă ajutăm creierul prin oferirea unor comenzi pozitive, acesta va executa întocmai ceea ce i-a fost transmis, reorganizandu-se ideile din mintea ta.


Comenzile au rolul de-a direcționa mintea spre o activitate bine definită, clară, cu o finalitate înaltă. Aceste comenzi blânde creează în timp gânduri pozitive. Comenzile pozitive ajuta la reorganizarea structurilor mentale intr-un mod armonios.


Tu, dragă femeie, cu ce gânduri te-ai trezit astăzi?

Gândurile negative au o vibrație joasă și Tot ceea ce ne va ieși în cale, va fi conform vibrației gândurilor noastre, cu scopul de a ne aminti că suntem ceea ce gândim. Bineinteles ca putem oricând schimba situația actuală.

Dacă învățam să gândim pozitiv, ştim să ne bucurăm de activitățile pe care le desfășurăm, să simțim entuziasmul la locul de muncă, să avem relații armonioase și o viață îmbunătățită.

Ne putem ajuta singure, schimbând ceva în interiorul nostru. Dacă începem cu un nou mod de a gândi, avem posibilitatea de a ne da o nouă formă existenței noastre.

Gânduri negative reprezintă o amenintare privind propria existența și a celor din jur; de aceea te afli aici.. aceasta este semnul care anunța sosirea schimbării. Incepând din acest moment, ofera-i  comenzi blânde, creative, victorioase minții tale.

Acest lanț victorios de gânduri pozitive este drumul spre succesul împlinirii.

Acordă-ți cu încredere șansa asta! Meriți o viață fericită, dragă eroină!  Ai încredere în tine, frumoasă femeie!

Acționează!  Oferă-ți chiar acum 3 comenzi pozitive și vezi ce se întâmplă! Bucură-te de fericirea clipei!

 

CUM NE ANTRENĂM MINTEA PENTRU A NE REDOBÂNDI ÎNCREDEREA  ÎN SINE?

1. Implementarea ideilor pozitive

 De ce avem nevoie de gânduri sănătoase?


 Deoarece sănătatea minții este menținută în stare perfectă, dacă o hrănim zilnic cu comenzi pozitive, care vor genera în timp gânduri sănătoase.


O să observi la început că, deși ai acest obicei (să te alimentezi cu gânduri frumoase, vii), problemele nu vor dispărea în niciun caz. Ele vor persista… . Atunci va fi momentul tău să-ți folosești determinarea, să perseverezi zi de zi. Să fii bucuroasă pentru lecțiile care îți ies în cale și să extragi învățăturile!


 Cum ai putea să faci asta?


 Iată 4 pași, pe care să îi aplici chiar acum, pentru a-ți crește încrederea în Sinele tău, prin implementare unor noi idei despre tine, ce vor genera în timp gânduri sănătoase.


Exercițiu de implementare ale IDEILOR POZITIVE


(sursa-Louise Hay)

 • 1

  Aducerea în conștient ale tiparelor mintale negative

  Gândește-te și spune-ți care sunt părerile tale despre relațiile de prietenie, de iubire, bani, slujbă, familie.
  Vei remarca că o parte dintre gândurile tale așternute pe foaie, nu-ți apartin. Sunt acele idei
  pe care le-ai auzit în familie, la prieteni, iubit; poate le-ai integrat inconștient și le-ai acceptat ca și când ar fi fost ale tale.

 • 2

  Construirea unor Gânduri Proaspete

  Observă-le și transformă TOATE părerile negative în unele POZITIVE!
  Împarte o foaie în două coloane și scrie pe prima coloană toate părerile tale negative; pe cea de-a doua, scrie opusul lor ca în exemplul de mai jos.
  I. Gânduri Negative: sunt singură, tristă, nefericită/ banii se fac greu și se consumă repede/ slujba mea mă plafonează și-mi consumă energia ș.a.
  II. Gânduri Proaspete, Energizante, Luminoase: sunt fericită, împlinită, completă/ banii se câștigă ușor și repede / slujba îmi valorifică talentele și mă încarcă cu energie ș.a.

 • 3

  Autoobservarea zilnică ale gândurilor

  Ori de câte ori observi un gând negativ neutralizează-l cu unul pozitiv!
  Cel mai eficient mod de a face asta este să-ți autoobservi tot timpul gândurile.
  În momentul în care l-ai observat, înțelege sursa care i-a dat naștere, pentru a-l putea accepta. Numai prin acceptare putem schimba anumite aspecte.
  Acceptarea se poate face prin interiorizare, întrebându-te:
  De ce am acest gând?
  Așteaptă în liniște și răspunsurile vor veni sub formă unor imagini, cel mai probabil.
  Apoi schimbă ideea negativă, prin rostirea unei idei pozitive.
  Incearcă să faci asta cât de des poți, petrecând timpul Tu cu Tine!

 • 4

  Perseverează

  Încearcă iar și iar.
  Autoobserva-ți gândurile zilnic, iar seară completează-ți lista cu noile gândurile noi, luminoase.
  Citește seară de seară lista cu noile gândurile, înainte să adormi.
  (Atentie! Foarte Important!) Fii dornică să evoluezi!
  Rezultate vor apărea după câteva luni de repetare zilnică.
  Eu am testat și îți pot garanta că funcționează.
  Fii consecventă!
  Încearcă și Tu!

Lista cu noile gânduri o poți lipi la capătul patului pe perete, pentru a o reciti seara. Noile informații vor influența pozitiv mecanismul de funcționare al minții. Pe perioada somnului  informațiile sunt stocate și manevrate, așa încât se vor forma noi conexiuni neuronale. Noul sistem de credințe te va reorienta.


În lista eu mi-am trecut  și  afirmațiile care au o corelație directă cu problemele de sănătate. Îți poți alege și tu pe acelea de care ai nevoie aici.


Afirmațiile te vor ajuta, numai dacă tu vei crede cu tărie acest lucru!


Credința că va funcționa și entuziasmul vor atrage vibrații, ce vor vindeca mintea ta încet, dar sigur.

OBICEIUL 2 -  Fac o listă cu afirmații luminoase ce mă încarcă cu energie și le repet zilnic!

2. Scrie-ți visurile într-o agendă

Odată cu punerea pe hârtie ale visurilor, începe partea practică în care ne reorganizăm viața. Visurile ne orientează către punerea în ordine ai pașilor necesari, care ne vor ajuta să aducem în planul fizic ideile mărețe.


Organizarea rupe bariele!


De ce să ne planificăm viața?


Dacă NU vrei să te trezești peste câțiva ani și să te iei cu mâinile de cap spunându-ți : Doamne, ce caut eu aici? De ce este atât de tristă viața mea? De ce nu am nimic din tot ce mi-am dorit?, atunci ar fi cazul să iei o foaie și să scrii ACUM modul în care ai vrea să arate viața ta, din punct de vedere profesional,  sentimental, spiritual etc.


O lista organizată cu toate visurile tale îți clarifică  mintea și te ajută să te centrezi zi de zi pe acțiunile care te vor duce la îndeplinirea lor. Mai mult, te vor scoate din zona confortabilă, pentru că vei ști că, dacă vrei să ți se întâmple tot ce ți-ai propus, va trebui să acționezi.


gândești,vorbești și să acționezi în aceeași direcție!


Lista te va ajuta să îți formezi o viziune în ansamblu a noii tale vieți. Sunt convinsă că visurile tale așternute pe foaie vor fi dintre cele mai nobile, grandioase. Bine ar fi să-ți creezi visuri care se pot îndeplini pe parcursul unui an de zile. Pentru a-ți stabili obiectivele anuale, și a-ți identifica pașii de acțiune necesari, îți pot oferi câteva întrebari orientative:


Cum este viața mea acum?/ Cum vreau să arate viața mea peste un an de zile?


(Răspunde la întrebările acestea în două, trei pagini, apoi găsește pașii zilnici de acțiune cu întrebările de mai jos)


Care este starea mea de sănătate?/ Ce aș putea face pentru a avea o stare de sănătate impecabilă?


Ce fel de relație am cu mine însămi?/ Ce pot face ca să pot avea o relație de iubire și acceptare porfundă, cu mine însămi?


Cum este locul meu de muncă?/Ce fel de activități m-ar ajuta să obțin un loc de muncă mai bun?/ Ce pot face zilnic, pentru a avansa la locul de muncă actual?


Ce fel de oameni mă înconjoară?/ Cum îmi pot îmbunătăți relațiile cu cei din jur?


Sunt fericită singură/cu bărbatul de lângă mine?/ Cum pot deveni mai bună, pentru a atrage sufletul pereche?/Ce fel de relație am cu bărbatul de langă mine?/Ce-aș putea face pentru a avea o relație mai armonioasă cu iubitul meu, ca să putem evolua reciproc?


Cum îmi petrec timpul liber?/ Ce activități m-ar ajuta să mă relaxez?


Aceste întrebări te ajută să-ți clarifici starea actuală,  să observi ce te nemulțumește în prezent. Ca să poți progresa, trebuie să știi care sunt schimbările pe care vrei să le aduci în viața ta, din ce punct pornești și unde vrei să ajungi. Așa vor lua o nouă formă activitățile tale zilnice, datorită țintelor precise.


Așadar, visurile anuale va trebui să le împarți apoi în visuri mai mici, pentru a le putea găsi pașii de acțiune, pe care să-i execuți zi de zi.

OBICEIUL 3 -  Pregătesc în fiecare seară o listă TO DO cu ceea ce am de făcut pentru a doua zi și o reviziuiesc în fiecare dimineață după micul dejun, pentru a avea o claritate din ce în ce mai bună asupra acțiunilor pe care urmează să le fac.

3.Cum ne identificăm cel mai important obiectiv într-o zi obișnuită?

Dacă aceasta ar fi ultima zi din viața mea, ce aș vrea să fac?

Steve Jobs
Apple.com

Raportându-te la obiectivele anuale stabilite mai sus, acum îți vei găsi pașii pe care să-i faci zilnic, iar la finalul anului să-ți poți BIFA OBIECTIVUL.


Pentru a găsi pașii cei mai împortanți intr-o zi, femeile de succes recomandă să se înceapă cu o lista de minimum 3 obiective și maximum 5.  Apoi acestea se compară două câte două,  punându-ți întrebarea lui Steve Jobs:


"Dacă aceasta ar fi ultima zi din viața mea, ce aș vrea să fac?"


Obiectivele le compari apoi doua cate doua, adresand acesta intrebare. Prin comparație vei ajunge la 3 obiective, dacă îți stabilești la început 5. Le poți trece pe cele trei pe lista de priorități, sau le compari din nou, câte două, până identifici cel mai important obiectiv  al zilei, pe care l-ai ales din propria inițiativă și va merita toată atenția ta pe parcursul zilei respective.


O altă variantă ar fi să găsești cel mai important obiectiv, task sau valoare personală într-un mod simplu și distractiv. OnlyOne te poate ajuta să îți prioritizezi lista ta de obiective, task-uri sau valori, iar apoi ți-o poți trimite direct pe email (totul gratuit).


http://onlyone.io

Obiceiul 4 - Stabilesc în fiecare dimineață, după micul dejun, care sunt cele 3 priorități ale zilei și încep cu ele. 

4. Vizualizează și mulțumește vieții pentru îndeplinirea visurilor tale

“Recunoștința pentru abundența primită reprezintă cea mai bună poliță de asigurare că vei continuă să te bucuri de abundență.” (Mohamed).


Dă-le o formă frumoasă obiectivelor tale! Așteaptă-te să ai parte doar de beneficii!


După ce ai facut pașii de mai sus, seara, revizuieste-ți agenda și fii fericită pentru ce ai reușit să faci astăzi, apoi rescrie-ți toate obiectivele anuale stabilite mai sus, sub formă de recunoștințe! Mulțumește vieții, pentru că a făcut posibilă îndeplinirea lor!


Scrie și viualizează cum ți s-au îndeplinit visurile, simțind entuziasm, fericire.


La început poate părea ciudat, puțin forțat, că tu mulțumești pentru ceva ce încă nu s-a concretizat, însă practicând seară de seară, va deveni natural, așa cum ar trebui. Imaginează-ți că îți trăiești visul dorit, antrenandu-ți mintea cu imagini sănătoase. Trebuie să ai răbdare să ajungă visurile la tine în acest plan fizic, practicând recunoștința.


Uită de dramatizări, căci te transformă în victimă! Concentrează-te pe obiectivele tale zilnice și fă tot ce poți pentru a se materializa! Gândește măreț! Îndrăznește să scrii obiective înalte, chiar dacă nu știi cum să le atingi!


Mijloacele de care ai nevoie, vor veni la tine dacă le chemi… vei dispune de ele la momentul potrivit, dacă tu crezi cu tărie în ceea ce-ți spun acum. Au spus-o mulți oameni de succes înaintea mea.


Eu, dragă eroină, sunt o mică luminiță, care se străduiește să atingă culmile păcii interioare, aplicând în viața mea ce-ți transmit și ție acum. Pe mine personal mă ajută foarte mult să scriu obiectivele anuale sub formă de recunoștințe, ca și cum ele s-au întâmplat deja.


 Pur și simplu recunoștința este o modalitate eficientă de-a atrage către tine oamenii, informațiile, mijloacele necesare concretizării obiectivelor tale.

Obiceiul 5 - Scriu în fiecare seară într-un jurnal, 3 obiective anuale sub formă de recunoștințe! 

5. Investește timp zilnic pentru dezvoltarea potențialului minții tale

Programul tău ți-l poți structura, astfel încât să ai timp măcar 30 de minute să citești zilnic noi informații despre domeniul care te pasionează. Cu toții avem abilități, pe care le putem rafina informându-ne cum, iar apoi aplicând, ceea ce aflăm. În interiorul nostru stau ascunse talentele, dar avem nevoie de cunoștințe, apoi de practică, pentru a le manifesta în acest plan fizic. Nimic nu se creează, dacă nu depunem efort. Cititul este primul pas către cunoașterea interioară, urmând ca apoi să experimentăm ceea ce am aflat de la cei mai buni. Alege-ți însă cu mare grijă cărțile, pe care urmează să le studiezi. Informează-te bine înainte despre autorul cărții, cine a fost și care a fost obiectivul său primordial.


Eu iubesc autorii precum: Louise Hay, Rhonda Byrne, Elizabeth Gilbert, Adrian Nuță, Samael Aun Weor. M-au ajutat extrem de mult și articolele psihoterapeutului Andreea Papp și ale psihologului Pera Novacovici.


Pe lângă citit, pe mine m-au ajutat foarte mult și cursurile de dezvoltare personală. Am avut ocazia să ascult oameni cu o experiență profundă privind cunoașterea interioară, care ne-au împărtășit și încă o fac, cunoștințele pe care le-au integrat și aplicat pe parcursul vieții lor.


Dintre toate cursurile la care am fost, mi-au plăcut foarte mult cursurile ținute de cei de la AGEAC.


Am avut deasemenea plăcerea de a merge la câteva evenimente ținute de Oana Stoianovici, în cadrul căreia ne-a ghidat către vindecare, prin meditații minunate.


Discursurile de pe youtube ținute de Oprah, Andreea Raicu sunt extrem de motivaționale.


Filmele preferate care m-au inspirat cel mai mult și le puteți găsi pe youtube, sunt: "Peaceful Warrior", " Eat, Pray, Love "," Freedom Writers ", " Pay it forward ", " Mahatma Gandhi ", " The greatest game ever played ",  " Yes Man ".


Toate acestea au fost surse, pe care le-am ales cu grijă, drept urmare au lăsat o urmă pozitivă în structura Ființei mele.


Alege-ți cărtile, cursurile, filmele pe care tu simți. Rezonanța ta te va pune în legătură cu ceea ce tu ai nevoie. Ascultă-ți intuiția atunci când urmează să alegi și dezvoltă-te puțin, câte puțin, zi de zi!


Obiceiul 6

Citesc zilnic 30 de min din domeniul care mă pasionează

Ascult cursuri de dezvoltare personală

Merg la conferințe, workshop-uri

Vizioneaz filme motivaționale

Urmărește-ți activitatea zilnic !

Doar tu poți avea grijă ca obiectivele tale să fie îndeplinite zilnic. Fii recunoscătoare pentru tot efortul pe care îl faci în acest sens!


În zilele în care nu reușești să duci la capăt ceea ce ți-ai propus, observă care au fost obstacolele. Fii creativă în găsirea soluțiilor potrivite, așa încât a două zi piedicile să fie depășite cu succes.


Notează-ți obstacolele! Te vor reorganiza către o zi mai productivă decât ziua precedentă. Obstacolele sunt un ghid către găsirea unor soluții creative.


Pornește pe drumul care duce către echilibrarea stării tale mintale, chiar ACUM!


Primul pas l-ai făcut! Ai ajuns aici!


Urmează pasul doi…


Descarcă programul Eroinei!

 • Descoperă o comunitate impresionantă de Eroine

  Comunitatea Eroine este un grup care își propune să ofere membrelor cele mai valoroase informații pentru un stil de viață echilibrat și sănătos.

 • Vei avea acces la informații practice pe care le vei putea folosi imediat.

  Comunitatea Eroine îți oferă oportunitatea de a fi la curent cu cele mai noi informații de pe piață despre cele mai bune tehnici pentru dezvoltarea ta personală.

 • Eroine.ro este locul unde vei găsi tot ceea ce ai nevoie pentru o viață împlinită pe toate planurile.

  Alături de noi vei descoperi cel mai potrivit loc unde poți oferi și primi sfaturi și soluții pentru problemele din viața ta. Aici vei găsi femei ca și tine cu povești impresionante, care sunt gata să împărtășească din experiența lor pentru a te ajuta să crești armonios, să evoluezi și să atingi cel mai înalte vârfuri ale frumuseții tale interioare.

Alătură-te și tu Comunității Eroine.ro

Comunitatea Eroine.ro este formată din femei, care doresc să se dezvolte armonios. Dacă și tu îți dorești cu adevărat să fii o EROINĂ, alătură-te chiar ACUM!

Informațiile tale sunt în siguranță la noi

Vezi ce zic Eroinele Comunității noastre

Cristina este absolut minunata pe partea de corp si emotii! Imi aduc aminte cate lucruri am invatat de la ea despre yoga, exercitii de eliberarea emotiilor, sfaturi despre nutritie...si sunt fericita ca acum ne poate impartasi toate acestea prin intermediul unui blog!

Diana Pirje
Diana Pirje Owner at dianapirje.ro

Din prima secunda in care am intalnit-o pe Cristina mi.a inspirat feminitate si calm. Mai apoi urmarindu-i postarile am inteles ca nu ma inselam, cu fiecare citire de articol ma punea pe ganduri in ceea ce priveste sfera autocunoasterii si a modului de relarionare cu cei din jur. E o femeie cu o ambitie cum rar mai vezi si o cu o disciplina de nestavilit. Am toata increderea ca va fi o inspiratie pentru toate femeile pasionate de dezvoltare emotionala. Mult succes, Cris!

Cristina Durican
Cristina Durican Blogger

Lasa-ne un comentariu