Draga Mea Prietenă,

Sinele este Divinul din noi care are harta către comoara neprețuită din inimile noastre - IUBIREA NECONDIȚIONATĂ .

Sinele ne orientează către tot ce este mai bun în viață, așa încât urmărim să avem activități zilnice destinate ascultării și deschiderii inimii, pentru a da voie energiei noastre feminine să se manifeste liber.

Avem liberul arbitru de-a acționa în orice situație după propria voință, și, chiar dacă avem o părtică Divină în noi, aceasta nu va interveni cu nimic, dacă noi nu-i cerem.
Ni s-a dat această posibilitate de a alege Binele sau Răul.


Datoria noastră este să învățăm să ne antrenăm părțile pozitive precum calmul, răbdarea, umilința, așa încât să putem depăși iluziile. Îndrumarea potrivită o vom găsi doar în NOI, în Sinele nostru, care așteaptă să ne ghideze Ființa către LUMINĂ. Intenția sinceră, pură pe care o punem în acțiunea de cerere a ajutorului, ne aduce pe un nou drum. Intenția curată este primul pas către un nou început.

Acțiunile de curățare a negativității sunt necesare, deoarece nu putem aduce ceva nou, bun în viața noastră, dacă nu aruncăm vechiul. E ca și cum am vrea o locuință curată, dar nu facem curățenie, ci doar cumpărăm o mobilă. Mizeria tot va exista și la un moment dat, ne va îmbolnăvi.


Da, trebuie să depunem puțin efort, să punem mâna să aruncăm tot ceea ce nu ne mai folosește, apoi va fi minunat, căci va fi curat.


Așa se pune problema și cu Sinele. Divinitatea așteptă să-i cerem, dar cum să primim Divinul, dacă noi nu am scăpat de tot ce este negativ. Cum să încolțească gândurile pozitive, dacă n-am aruncat tot gunoiul din mintea noastră, toate acele idei negative.


Avem nevoie să facem în mod constant și conștient activităţi de curăţare.

În urma curățării gândurilor negative, va rămâne un gol, care va putea fi repede umplut de darurile pe care Sinele nostru așteaptă să ni le ofere (inspirație, fericire, iubire, prosperitate, frumusețe, blândețe, răbdare). Odată cu aruncarea veninului din tine, autodistrugerea va înceta. Pentru că negativitatea nu aduce nimic bun în viețile noastre, și dacă este adus, nu va rezista, se va murdări și transforma în pulbere, de aceea trebuie să învățăm să fim atente la propriile gânduri negative, ca să le putem elimini și înlocui cu altele proaspete, înfloritoare.


Toate aceste stări negative de furie, gelozie, teamă, le putem transforma în stări pozitive, prin iertare. De aceea, este important să ne cerem iertare față de Sinele nostru.


Este firesc, ca înaintea primirii minunilor în viețile noastre, să cerem Iertare față de noi și față de ceilalți. Să ne iertăm pe noi însene! Iertarea curăță Tot ceea ce trebuie curățat și face loc noutății să vină cu prospețimea și vitalitatea sa.


Doctorul Ihaleakala (creatorul tehnicii Ho’oponopono) spunea că, subconștientul primește o cantitate mare de informație în fiecare secundă, însă conștientul procesează numai o parte mică. Din această cauză, se întâmplă adesea să nu cunoaștem sursele problemelor pe care le-am atras. Noi avem, însă, posibilitatea de a ne curăța interiorul nostru prin iertare, care va aduce cu sine asumarea responsabilității tuturor problemelor.


Practicanții Kahuna (cei care foloseau metodele de autovindecare) spuneau că noi nu vrem să avem stări negative, de aceea le reprimăm și se acumulează în corp, blocându-ne căile energetice și posibilitatea de a ne autovindeca. Toate aceste blocaje duc la apariția bolilor.


De ce să aplic această metodă  de autovindecare?

 Prin autovindecare ne Salvăm Ființa


Problemele din trecut ne acaparează uneori atât de mult, încât uităm să trăim în prezent. Din cauza greșelilor noastre și ale celorlalți, mintea este inundată de gânduri negative și așa atragem suferința. Negativitatea ne blochează, se acumulează în corp și ne îmbolnăvește organismul.


Dacă ceilalți îți greșesc și simți ură față de ei, înseamnă că vezi în ei un aspect din Tine pe care nu-l poți accepta sau integra. Părțile noastre negative se reflectă în oamenii cu care intrăm în contact, cu scopul de a le observa și înțelege. Ințelegerea cauzelor care au dus la acțiunile greșite, ne va face posibilă vindecarea cu ușurință ale greșelilor din trecut sau din prezent. Iertarea celorlalți ne eliberează, căci, iertându-i pe ei, ne iertăm pe noi, deoarece la nivel spiritual, Toți suntem Unul.
Ori de câte ori am o stare negativă, eu aplic tehnica de autovindecare și mă ajută enorm.


 De ce am ales s-o aplic?


Terapeutul Hawaiian Dr. Ihaleakala Hew Len vindecase o întreagă secție de criminali bolnavi psihic, fără măcar să-i vadă. Acest medic psiholog studia fișa fiecărui pacient. Medicul se interioriza pentru a observa în el însuși cum crease boala pacientului. Pe măsură ce înțelegea mai bine cauzelele proprii ale problemelor sale, starea pacienților se ameliora.(sursa).


Această tehnică de autovindecare este pasul către SALVARE!


Se numește Tehnica Ho’oponopono și constă în repetarea unor afirmații adresate în mod direct Sinelui nostru, căruia îi cerem iertare.
Avem nevoie să învățam să ne înțelegem foarte bine cauzele problemelor cu care ne confruntăm; prin aceste practici noi apelăm la Divinitate pentru a-i cere înțelepciunea de-a gândi, simți și de-a acționa în acord cu legile Sufletului și ale Universului.


Afirmațiile au ca scop chemarea  ajutorului Divin asupra Ființei noastre, pentru a vindeca acolo unde este nevoie. Este suficient să rostim afirmațiile generale, iar Sinele Nostru va ști exact către ce anume să acționeze.


Esențial este să rostim cele patru afirmații cu iubire și să avem încredere că Divinitate ne va ghida spre iertarea greșelilor noastre, învățarea lecțiilor, vindecarea rănilor.


Cele patru formule sunt: Îmi pare rău!/Te rog, iartă-mă!/Îți mulțumesc!/Te iubesc!


Acestea sunt afirmațiile vindecătoare, care acționează direct către sursa problemei tale, indiferent de ce natură este aceasta.
Poți repeta cele patru afirmații până vei simți cum starea negativă a fost depășită. După aceea, vei simți o ușurare, o pace interioară ce se va lăsa asupra Ființei tale.


Oricând simți o apăsare, poți repeta cele patru afirmații, iar lucrurile vor fi puse în ordine, la momentul și la locul potrivit.


Trebuie doar să ai încredere că acest lucru se va întâmpla. Crezarea în propriile acțiuni va fi motorașul care va face ca energia să meargă în direcția potrivită, adică spre obținerea rezultatelor pozitive.


Tot ceea ce trebuie să faci, este să crezi și să repeți cele patru afirmații, ori de câte ori ai o stare negativă!

Obiceiul 1

Rostesc cele patru afirmații, ori de câte ori am nevoie:

Îmi pare rău!

Te rog, iartă-mă!

Îți mulțumesc!

Te iubesc!

 

De ce să mă interiorizez ?


Interiorizarea ne ajută să înțelegem mai bine cauzele care au declanșat problemele interioare. Interiorizându-ne, putem pătrunde în miezul conflictului și privi față în față defectul uman, care dorește să preia controlul. Confruntarea directă prin prisma calmului, va determina defectul să se retragă. De ce? Pentru că defectul vrea luptă, iar dacă vede că nu poate obține de la tine, nimic altceva în afara calmului, se retrage.


Acum, când defectul se reflectă în ceilalți, Tu trebuie să fii tot timpul în alertă, pentru a-i răspunde doar cu calm. Bineînțeles că această măiestrie se obține în timp, practicând, iar și iar autoobservația, mână în mână cu introspecția.
Autovindecătorii recomandă să se urmărească pașii, pe care i-am descris mai jos pentru o bună interiorizare:


Mă interiorizez!


Pasul 1


 Îmi înțeleg toate cauzele problemelor! 


Stau eu cu mine și descopăr care este cauza problemei ce m-a înfuriat, întristat.


Pun întrebările:


De ce m-a deranjat comportamentul acelei persoane?


Când am procedat și eu asemănător?


Eu de ce am procedat așa?


Apoi în liniște, așteapt răspunsurile. O să văd cum apar aha-urile.


Aha... dacă eu am avut un motiv și aceea persoană care m-a deranjaz a avut unul; dacă o iert, mă iert pe mine, deci mă vindec și se vindecă și acea persoană.


 Ne reflectăm unii pe alții, tocmai, de aceea, iertarea cauzelor care ne-au creat problemele, va duce la vindecare cauzelor acelor persoane, în care te-ai reflectat. Este un cerc pozitiv al înțelegerii, iertării, vindecării.


Ceilalți doar ne aduc aminte că există răni, pe care le putem vindeca. Ceilalți sunt mesagerii rănilor noastre. NOI, dacă îi primim cu iubire, scopul pentru care ei au apărut în viețile noastre, îl îndeplinim cu succes. Scopul apariției celorlalți în viețile noastre, este mijlocul suprem de Salvare a Divinului din Ființa Noastră.


Iertarea ne eliberează de trecut și ne facilitează procesul evoluției, prin trăirea conștientă aici și acum.


Pasul 2


 Vizualizez imaginea persoanei care îmi reflectă defectul.


Privesc cu iubire persoana care mi-a greșit, cu calm și o accept în întregime exact așa cum este ea.


Învălui imaginea persoanei în cauză cu o culoare verde (culoarea vindecătoare a iubirii).  Mă bucur cum acea persoană se vindecă și se luminează total, profund și complet.


Pasul 3


 Repet afirmațiile 


“ Îmi pare rău, (numele persoanei)!


Te rog, iartă-mă, (numele persoanei)! 


Îți mulțumesc, (numele persoanei)! 


Te iubesc, (numele persoanei)! 


Le repet, de câte ori simt că este nevoie!


Pasul 5


Ofer o îmbrățișare caldă și sinceră, persoanei respective.


Aceștia sunt cei cinci pași simpli și rapizi.


Adu-ți aminte! Odată cu iertarea Ființei Noastre, problemele din exterior vor fi rezolvate. Întotdeauna exteriorul va reflecta interiorul, și odată ce ai liniștit războaiele interioare, liniștea exterioară se va așterne.


Aceasta este varianta tehnicii Ho’oponopono cea mai simplă și rapidă. Există și o variantă mai complexă pe care o poți descărca aici- sursa; informaţiile sunt accesibile datorită minunatei femei, Liliana Stanciu.


De pierdut nu mai ai nimic… Acum îți rămane  să acționezi, să vezi, cât de bine funcționează și în cazul tău.


Obiceiul 2

Practic interiorizarea zilnic, pentru a ierta greșelile celorlalți, indiferent de gravitatea lor.

Vrei să te lași ghidată de către Sinele Tău Divin?

Rugăciunea este un obicei favorabil legăturii Noastre cu Divinitatea

 Îți pot confirmă că da, rugăciunea este un obicei favorabil legăturii noastre cu Sinele.

Rugăciunea poate fi făcută sub orice formă simți, în orice moment al zilei. Eu am ales ca, înainte de a lua masă, să cer să fie binecuvântată mâncarea.

II. Rugăciunea are rolul de a îndepărta energia negativa, de a o impregna cu iubirea divină, fapt ce ne va ajuta să mâncăm conștient și să consumăm cantitatea exactă de care corpul nostru fizic are nevoie.

Eu cred cu tărie în acest obicei și sunt conștientă de faptul că rugăciunea este un mijloc frumos, unul pur, prin care cerem Sinelui Nostru ajutorul.

Rugăciunea este o formă de meditație, cu ajutorul căreia rugăm Sinele, să ne inspire cu Înțelepciunea Sa.

Orice rugăciune va funcționa indiferent de loc și de timp. Important este să fim conștiente de fiecare cuvânt pe care îl rostim, să oferim rugăciunea ca pe o mulțumire pentru tot ceea ce SUNTEM și pentru Ceea ce ni s-a dat.

Rugăciunea, pe care o rostesc înainte de a lua masa, este cea de mai jos (- sursa)

 

“Tată Ceresc și Suprem primește această hrană și sfințește-o. Nu lăsa nici o impurtitate a lăcomiei să o păteze. Noi o folosim pentru menținerea Templulului Tău Sfânt. Spiritualizeaz-o! Spiritul Nostru cheamă Spiritul Universal care ești Tu. Cu toții suntem petale ale manifestării Tale. Tu ești întreaga floare, întreaga viață și întreaga iubire. Impregnează-ne Sufletul cu parfumul prezenței tale Divine. Amin!


Obiceiul 4

Spun o Rugăciune înainte de a lua masa.

 

ÎNVĂȚ SĂ MĂ IUBESC!

Un alt exercițiu eficient care mă ajută în acest proces al TREZIRII CONȘTIINȚEI este exercițiul retrospectiv, pe care eu l-am numit: ÎNVĂȚ SĂ MĂ IUBESC

Acest exercițiu mă ajută să îmi clarific gândurile, cu privire la cine sunt eu acum și cine vreau să fiu.


Exercițiul presupune punerea în balanța ale aspectelor pozitive și negative, prin conștientizarea lor seară de seară, datorită scrierii lor pe foaia, precum și învățarea eficientă de a-mi controla stările și de a le orienta către scopuri nobile.


Este recomandat să se facă seară, deoarece presupune o revizuire a propriului comportament, pe care l-am avut pe parcursul zilei respective.


III. Exercițiul retrospectiv-  ÎNVĂȚ SĂ MĂ IUBESC


Alege-ți un carnețel, pe care să scrii în fiecare seară toate aspectele pozitive și negative pe care le-ai observat pe parcursul zilei.


Faci două coloane: Valori/ Defecte


Se începe cu scrierea valorile:


Scrie cât mai multe valori! Scrie toate valorile pe care le-ai manifestat în ziua respectivă!


După aceea, începe cu scrierea defectelor. Scrie toate defectele pe care le-ai manifestat în acea zi, cu un efort conștient de-a înțelege la fiecare defect, care a fost cauza ce l-a declanșat.


E foarte important să înțelegi de ce a ieșit la suprafața acel defect.


Acea cauză care a declanșat un anumit defect (gelozie, ură, răzbunare, gurmandism etc) anunță că în interiorul tău există răni, ce sunt vindecate, dacă tu tratezi cu înțelegere, blândețe și calm existența acelor defecte.


Cu cât autoobservi și înțelegi cauzele acelor defecte care se reflectă în ceilalți,  cu atât procesul tău de acceptare și iubire față de Ființa Ta, va fi mai uşor.


Acesta este un proces extrem de important, care te ajută să te cunoști în profunzime, ceea ce va duce la îmbunătățirea relației tale cu Sinele.

Obiceiul 4

În fiecare seară practic exercițiul - Învăț să mă iubesc

 

IUBIRE ȘI ACCEPTARE DE SINE

IV. La final, am păstrat cireașa de pe tort cu o reușită de vindecare extrem de mare.


Aceasta este reprezentată de tehnicile de eliberare emoțională, sau prescurtat -EFT, dedicate IUBIRII ȘI ACCEPTĂRII DE SINE. 

 


EFT- (sursa- LILIANA STANCIU)- sunt ușor de aplicat acasă, extrem de puternice și utile pentru vindecarea Ființei Noastre.


Utilizarea acestei metode ajută ca fluxul forței vitale din corp să circule liber și să ne repună sănătatea pe linia de echilibru.


Studiile realizate pe cei care au aplicat EFT periodic, au observat numeroase îmbunătățiri precum:


-Scăderi al nivelului de cortizol ( hormonul stresului care ucide celulele responsabile pentru reglarea emoțională și a memoriei);


-Creștere a serotoninei- responsabilă cu starea de plăcere;


-Îmbunătățirea activității undelor cerebrale (ajută la slăbirea căilor neuronale ce întrețin frica).


Modul de lucru cu acest tip de exerciții este extrem de ușor și eficient. Acest exercițiu presupune stimularea unor puncte energetice, bătând ușor. În timp ce batem ușor pe acele puncte indicate, vom rosti anumite afirmații destinate iertării, acceptării, vindecării, eliberării și iubirii de SINE.


Pe lângă aceste cuvinte este foarte importantă și vibrația; este necesar să avem emoții pozitive, pentru a ne rezolva cu succes durerea.


Afirmațiile sunt diverse, în funcție de cauzele propriei dureri, dar, pentru că astăzi avem în atenția noastră aducerea iubirii în viețile noastre, ne vom concentra pe VINDECAREA FIINŢEI NOASTRE COMPLETE ȘI PROFUNDE.


 Ești pregătită să aduci iubirea în viața ta?


Începe Acum!


Îți doresc succes, să fii ghidată cu înțelepciune pentru a acționa corect, ACUM!


Descarcă programul care te ajută să te IUBEŞTI COMPLET ȘI PROFUND exact aşa cum eşti!

Începând de astăzi adopt un stil de viață organizat care mă împlinește pe toate planurile !

  • Descoperă o comunitate impresionantă de Eroine

    Comunitatea Eroine este un grup care își propune să ofere membrelor cele mai valoroase informații pentru un stil de viață echilibrat și sănătos.

  • Vei avea acces la informații practice pe care le vei putea folosi imediat.

    Comunitatea Eroine îți oferă oportunitatea de a fi la curent cu cele mai noi informații de pe piață despre cele mai bune tehnici pentru dezvoltarea ta personală.

  • Eroine.ro este locul unde vei găsi tot ceea ce ai nevoie pentru o viață împlinită pe toate planurile.

    Alături de noi vei descoperi cel mai potrivit loc unde poți oferi și primi sfaturi și soluții pentru problemele din viața ta. Aici vei găsi femei ca și tine cu povești impresionante, care sunt gata să împărtășească din experiența lor pentru a te ajuta să crești armonios, să evoluezi și să atingi cel mai înalte vârfuri ale frumuseții tale interioare.

Alătură-te și tu Comunității Eroine.ro

Comunitatea Eroine.ro este formată din femei, care doresc să se dezvolte armonios. Dacă și tu îți dorești cu adevărat să fii o EROINĂ, alătură-te chiar ACUM!

Informațiile tale sunt în siguranță la noi!

Vezi ce zic Eroinele Comunității noastre

Cristina este absolut minunata pe partea de corp si emotii! Imi aduc aminte cate lucruri am invatat de la ea despre yoga, exercitii de eliberarea emotiilor, sfaturi despre nutritie...si sunt fericita ca acum ne poate impartasi toate acestea prin intermediul unui blog!

Diana Pirje
Diana Pirje Owner at dianapirje.ro

Din prima secunda in care am intalnit-o pe Cristina mi.a inspirat feminitate si calm. Mai apoi urmarindu-i postarile am inteles ca nu ma inselam, cu fiecare citire de articol ma punea pe ganduri in ceea ce priveste sfera autocunoasterii si a modului de relarionare cu cei din jur. E o femeie cu o ambitie cum rar mai vezi si o cu o disciplina de nestavilit. Am toata increderea ca va fi o inspiratie pentru toate femeile pasionate de dezvoltare emotionala. Mult succes, Cris!

Cristina Durican
Cristina Durican Blogger

Lasa-ne un comentariu