I-ai spus și prietenei tale despre placinta de casă?

placinta

Bună, dragă gospodină!

În acest articol vei găsi o rețetă de plăcintă făcută în casă. Acestă rețetă am descoperit-o în urma dorinței mele de-a mânca cât mai sănătos, fără acel adaos de zahăr procesat. Aici– găsești articolul, dacă ești interesată să reduci zahărul procesat din dieta ta.

Am adaptat rețele și am schimbat ingredientele pentru a obține dulciuri de casă delicoase și sănătoase.

Placinta cu fructe

TOT ceea ce ai nevoie:

pentru aluat

 

  • 500 gr făină integrală
  • 1 ou
  • 200 gr unt (atenție! să fie de la frigider)
  • 250-300 ml apa
  • jumătate de linguriță de sare
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Se amestecă toate aceste ingrediente în această ordine, și apoi se lasă în frigider aproximativ 15 minute.

TOT ceea ce ai nevoie:

pentru prepararea fructelor

 

  • 250 gr stafide
  • 6 mere
  • 2 gutui
  • 1 linguriță și jumătate de scorțișoară

Se pun stafidele la fiert în 300 ml de apa, 10-15 min, până absorb apa. Dacă se fierb înainte, acestea nu se vor mai usca la cuptor, vor rămâne moi.

Gutuile și merele se dau pe răzătoare și se pun la călit, fără să se scurgă de zeamă, împreună cu stafidele. Se adaugă scorțișoara și se călesc 12 minute.

 Pregătirea plăcintei

  • făcăleț
  • foaie de copt
  • tavă mai înaltă

Înainte să ne apucăm de pregătirea foilor de plăcintă, vom da drumul la aragaz la 180 de grade, pentru a băga plăcinta în cuptorul încălzit.

Se ia aluatul de la frigider și se împarte în două: o parte să fie puțin mai mare decât cealaltă. Compoziția mai mare de aluat va fi partea de jos a plăcintei.

Se măsoară tava, pentru a tăia foaia de copt aproximativ aceeași măsură.

Pe foaia de copt se bune partea mai mare de compoziție și se întinde cu făcălețul, până devine uniformă, atât cât este tava din dotare. Se pune aluatul cu tot cu foaia de copt în tavă.

Apoi se așază fructele pregătite peste aluat. Stratul de fructe va fi destul de înalt.

Pe o altă foaie de copt se întinde și celălalt aluat cu făcălețul, până ajunge să ia forma tăvii. După ce am întins-o bine, se împăturește pe jumătate. Se ia cu două mâini. Se așază cu grijă peste fructe așa împăturită, ca s-o fixăm bine. Apoi se desface jumătatea de aluat peste fructe. Se lipește bine pe margini.

Atenție! Pentru o coacere bună a plăcintei, se înțeapă aluatul cu furculița în pătrațele, ca și cum am pregăti-o pentru a fi servită.

Ultimul pas:

Plăcinta se bagă în cuptor și se lasă 40 de minute, la 180 de grade.

După ce s-a răcit plăcinta, poți adăuga pe deasupra un strat de miere. Îi dă o savoare aparte de-ți vine să te lingi pe degete:)))

Lasa-ne un comentariu