Știi cu adevărat cum să ai o sănătate indestructibilă?

Ce putem face ca să ne menținem frumusețea exterioară?

Frumusețea înseamnă sănătate. Suntem femei și ne dorim să fim frumoase, corect? Atunci, trebuie să avem în vedere întreținerea sănătății Ființei Noastre.

Aspectul exterior este pus în lumină de o sănătate și frumusețe interioară. Asta inseamnă că avem de muncit la rezolvarea problemelor privind sănătatea interioară; odată cu rezolvarea lor, îmbrăcarea exterioară a corpului într-un mod armonios se va întâmpla.

Sănătatea interioară presupune acceptarea Sinelui Nostru în mod complet și profund exact așa cum este. Mai multe detalii putem găsi aici.

Acum, întreținerea corpului fizic, privind factorii exteriori pe care noi îi alegem să-i oferim organismului nostru, este un aspect foarte important, ce ne preocupă destul de mult.

Ființa umană este extrem de complexă, dotată cu o capacitate profundă de a se autovindeca.

Noi suntem Corp, Minte și Spirit. Aceste trei aspecte au nevoie de atenție în mod egal, pentru a putea avea o sănătate completă, integrală. Putem începe cu menținerea Corpului într-o stare cât mai bună.

Un citat minunat despre sănătate spune că :

“Prima bogăție este sănătatea”

  (Ralph Waldo Emerson)

Mi s-a întâmplat deseori să încep să acord importanță vitalității corpului meu, în urma unor dureri fizice. Nu făceam mai nimic privind menținerea sănătății mele, dacă nu mă durea ceva. Ba mai mult, când mă îmbolnăveam, uneori așteptam să-mi treacă de la sine, crezând că autovindecarea se întâmplă, pentru că sunt eu o persoană bună și atât. Aveam nevoie să-mi văd corpul disfuncțional, ca să fac ceva în acest sens. Dar, de fapt, aveam nevoie să acționez.

Și tu ai “nevoie” de durere, ca să te trezești?

DE CE?

Oprește-te acum din nepăsarea îndelungată în care zaci de ceva timp. Amintește-ți că e mult mai dificil să repari. În schimb, suntem mult mai în siguranță dacă prevenim și ne păstrăm o sănătate cât mai completă. Când reparăm, nu avem garanția că vom mai putea ajuta corpul să fie exact așa cum era atunci când strălucea de sănătate.

Te întreb:

De ce așteptam să avem o sănătate știrbită, ca să schimbăm ceva la noi?

Avem posibilitatea să fim într-o formă excelentă, cu mici eforturi conștiente, zilnice, dacă începem din această clipă.

Eu la vârstă de 21 de ani am făcut nisip la rinichi, am avut apoi noduli la sâni, hemoroizii mi-au apărut de la o vârstă fragedă, undeva la  16-17 ani, tratamente peste tratamente ca să pot scăpa de durerile menstruale, de coșuri, dureri de cap, la un moment dat am avut și o mică depresie. Eu tratam problemele din exterior. Normal că nimic nu dădea roade, odată ce cauzele problemelor mele erau interioare.

Era alarmant ca la vârsta de 21 de ani sănătatea să-mi fie știrbită. Din cauza cui? Din cauza mea, bineînţeles. Al stilului meu de viață haotic, în care obiceiurile mele zilnice mă îndreptau și mai mult către eșecul lent, dar sigur.

Cei dragi m-au susținut, însă nimeni nu m-a învățat la momentul acela, că adevăratele probleme pornesc din interiorul nostru. Nu m-a tras nimeni de mâneca să-mi spună: “femeie, trezește-te și uită-te în interiorul tău, căci acolo găsești adevăratele soluții”. Tu poate, citind acum povestea mea, vei acționa și vei ajunge la resursele tale interioare, de unde poți accesa reala informație privind rezolvarea problemele personale.

După câteva luni de depresie trăite în Brașov, am hotărat dintr-o dată, că trebuie să merg la sală, pentru că nu-mi plăcea ce vedeam în oglindă; aveam celulită și-mi displăcea total.

Deși alergam din când în când, șocul care mi-a dat trezirea a fost depresia. După ruperea unei relații care durase aproape trei ani de zile, am început să mă trezesc puțin, câte puțin.  Acela a fost începutul noului meu drum către o altfel de viață, către un stil de viață organizat. Visam sa-mi revin, să mă însănătoșesc pe toate planurile.

Acum te întreb:

Dacă nu ai o sănătate completă, sau ai avut și vrei s-o recuperezi, ce mai aștepți?

Cum vrei să obții altfel de rezultate, dacă alegerile tale sunt aceleași în fiecare zi? Sau poate nu vrei să fii sănătoasă?! Și dacă vrei…. de ce nu alegi să faci și altceva, ca să obții altfel de rezultate?!

Alegerile bune ne conduc către rezultate bune. Alegerile obișnuite duc la rezultate obișnuite. Vrei rezultate fascinante? Atunci trebuie să faci alegeri fascinante. Eu am început să mă preocup mai mult de sănătate, când am simțit mici dureri pe aici, pe colo, care îmi creau disconfort.

La un moment dat, mi-am dat seama că aș fi putut evita toate acestea, dacă mi-aș fi dat seama mai din timp despre cât de importantă este sănătatea.   

Am căutat informații despre cauzele acestor dureri, în special pentru cele menstruale și potrivit sursei, când corpul este îndesat de prea multe proteine, resturile “se adună în intestin și în organele de eliminare suprasolicitate, blocând funcțiile normale ale organelor. Se creează o stare de intoxicare a întregului organism “, după cum spunea Leslie Kenton, considerată un adevărat “guru al sănătății și fitness-ului”.

Despre aceste dureri menstruale, care mi-au dat mari bătăi de cap, tot Leslie Kenton spune că vindecarea adevăratei cauze privind această durere a femeii este fără discuție o alimentație vie, fără excepții.

Leslie afirmă că vindecarea femeii începe dacă se adoptă: 

Un Mod de alimentație DOMINANT NATURAL

De ce să avem o alimentație sănătoasă?

De ce să am un stil de viață sănătos?

Iată, de ce!

S-au făcut studii  (sursa) și s-a constatat că în România principalele cauze ale deceselor sunt:

  • cancerul pulmonar (8.890 de cazuri noi)
  • colorectal (8.660)
  • de prostată (5.890),
  • cancerul de col uterin (3.431)
  • oral (3.320)
  • gastric (3.290)
  • pancreatic (2.565)
  • vezical (2.000) 

Care sunt acţiunile incorecte ce ne aduc moartea?

1. cancerul pulmonar- principala cauză este fumatul țigărilor

2. colorectal (8.660)-  după istoricul familial, este alimentația nesănătoasă  (consumul zilnic a 90 de grame greutate carne roșie gătită: vită, porc, miel- așa cum este menționat în sursa ), fumatul, alcoolul, sedentarismul.

3. cancer de col uterin- studiile au arătat că pe lângă riscul anticoncepționalelor folosite mai mult de 5 ani, femeile supraponderale și fumătoare sunt predispuse la acest tip de cancer -deci un stil de viață nesănătos (sursa ).

Deci, excluzând cauzele ereditare, oamenii mor din cauza unor obiceiuri extrem de stupide: fumatul, mâncatul nesănătos, alcoolul, sedentarismul, pe care și le fac cu mână lor zi de zi. Ei singuri își aprind țigara, ei singuri duc paharul cu alcool la gură… Vrem să murim mai repede? Și-atunci, de ce avem astfel de obiceiuri????

Avem puterea de-a acționa corect! Putem evita dramele! Ne putem prelungi viața, dacă avem grijă să începem din acest moment! Mă gândesc că vrei totuși să trăiești cât mai mult:)

S-au făcut cercetări și au ajuns la concluzia că o “dietă bogată în fibre și săracă în grăsimi saturate poate ajuta la reducerea riscului de cancer intestinal.” Deasemenea, produsele animale să fie reduse, împreună cu sarea, zahărul, alcoolul, grăsimile şi uleiurile rafinate, cu majoritatea condimentelor, a aditivilor artificiali şi a băuturilor excitante.”

În programul meu zilnic am implementat numeroase obiceiuri sănătoase, deoarece îmi doresc să am parte de satisfacții în toate ariile vieții. Am urmărit să-mi creez un program bine pus la punct, cu activități care să mă echilibreze. Eu am început cu activități care ajută la menținerea sănătății corpului meu fizic.

 

sanatate

Tu cu ce simți să începi?

Lasa-ne un comentariu